Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Bestellen? bel: 030 6063346

Kuşadası

Het turkse plaatsje Kuşadası
Kuşadası betekent ‘vogeleiland’ en het heeft deze naam te danken aan het kleine schiereiland voor zijn kust. De vogels, die er vroeger kwamen broeden, zijn verdwenen. De toeristen nemen nu hun plaats in. Kuşadası heeft een jachthaven en is de aanlegplaats voor passagiersschepen. Het heeft een gezellig centrum met een overdekte bazaar, restaurantjes en winkeltjes. Voor de stranden is het evenwel zo’n 10 minuten rijden. De meeste vakantiehotels zijn trouwens aan deze stranden gelegen. De bekende Dolmus zorgt voor de verbinding met het centrum. Kuşadası klinkt als muziek in de oren voor wie een bruisend nachtleven onontbeerlijk is. Maar ook voor de bezoeker van antieke steden. Ephese ligt immers maar op een boogscheut van deze vakantieplaats. En niet minder dan drie waterpretparken zorgen voor de nodige verfrissing tijdens de hete zomers. Kuşadası is er voor de toerist die veel andere vakantiegangers om zich heen wil hebben. De luchthaven van Izmir ligt ongeveer op anderhalf uur rijden.

Uitgaan in Kuşadası
Kuşadası beschikt over een uitstekend uitgaanscentrum en bruisend nachtleven. In het Genuese kasteel zijn verschillende disco’s en cafe’s gevestigd. Misschien wel het sterkste punt van Kuşadası is de Barlar Sokak (Cafestraat), een straat waar veel cafe’s zijn gevestigd. U vindt hier o.a.de Engelse Queen pub, Ierse pubs, Turkse, Duitse en nog vele andere “buitenlandse” cafe’s. De meeste “echte” disco’s/bars zijn tot zonsopgang geopend. Bier is nog redelijk goedkoop, evenals frisdranken. Cocktails zijn aardig geprijsd en ook buitenlands gedistilleerd is duur. Voor degene die niet van uitgaan houden, of het (nu) even iets rustiger aan willen doen, blijven voldoende gelegenheden over. Een paar restaurants worden gedurende de avond verandert in een karaoke-bar, waar het ook heel gezellig kan zijn. De grotere hotels beschikken over een animatieteam, die ook avondvullende programma’s organiseren. Een leuke verandering is een bezoek aan een Turkse bar die een Turkse avond organiseert. De avonden worden gevuld met Turkse muziek afgewisseld door Turkse danseressen. Hoogtepunt van de avond is het buikdansen. De souplesse waarmee deze dames de bewegingen uitvoeren, mooi, heel mooi om te zien.

Vervoer in Kuşadası
Het openbaar vervoer in Kuşadası en omgeving bestaat uit de Dolmus en de taxi. Voor de Turken is de bus het belangrijkste en meest gebruikte vervoermiddel. Het busnetwerk is goed georganiseerd en er zijn meer busondernemingen die dezelfde plaatsen aandoen. De Dolmus is een kleine bus (9 beschikbare zitplaatsen) die in ieder geval de grote doorgaande wegen afrijdt. De bestemming van de bus staat aangegeven achter de voorruit. De busjes rijden niet op vaste tijdstippen, maar tijdens het seizoen rijdt de Dolmus iedere 10 minuten. De prijs is door de gemeente vastgesteld en geldt als enkele reis. Strippenkaarten bestaan niet in Turkije. Voor iedere rit moet opnieuw worden betaald. Het begin- en eindstation (Otogar) bevindt zich in het centrum. Het gebruik van de Dolmus is eenvoudig. Als u een Dolmus ziet, steekt u uw hand op als teken dat u mee wilt. Als de bus niet vol is, dan stopt de chauffeur en kunt u instappen. U betaalt het tarief aan de chauffeur. Dit mag voor, tijdens of na de rit voor het uitstappen. Wilt u de bus verlaten voor het eindhalte, dan roept u “stop”, “halt” of “dur” In het centrum vindt u ook de bussen en reserveringskantoren die de verbindingen onderhouden met de grotere plaatsen. Vanaf het busstation kunt u met de bus naar bijna iedere bezienswaardigeid. In sommige gevallen zult u moeten overstappen.

Stranden in Kuşadası
Het strand in Kuşadası zelf is niet het beste en mooiste strand. Op sommige plaatsen kunt u via een kadetrap het water in, maar de toegankelijkheid van strand en zee is onvoldoende. Op rijafstand van het centrum van Kuşadası zijn echter hele mooie plekken van strand te vinden, zoals Ladies Beach, Silver Beach, Longbeach, etc. U kunt met de Dolmus naar deze strandjes. De stranden Ladies Beach, Silver Beach en Longbeach zijn allen uitstekend van kwaliteit. Het water is mooi en helder, het zand is beloopbaar. Op de stranden zijn ligbedden, inclusief matrassen te huur. U wordt geacht dranken af te nemen bij het hotel/restaurant waar u uw ligstoel heeft gekregen. Het zijn niet bijzonder grote stranden en het is dichtbevolkt, dus als u zeker wilt zijn van een aantrekkelijk plekje, dan dient u vroeg aanwezig te zijn. Watersporten zijn in ruime mate aanwezig. Waterskieen, jetskieen, surfen, zeilen, banenvaren, bandenvaren, paragliding. Tevens kunt u ook gaan duiken. U duikt vanaf het strand max.5 meter.

Omgeving Kuşadası
Kuşadası is centraal gelegen en op korte afstand van verschillende (Griekse) eilanden, natuurgebieden en historische plaatsen, zoals Efeze, Didyma, Priene en Milete. Izmir, een van de grootste plaatsen van Turkije ligt op 1e uur rijden van Kuşadası. Naast de zon, de zee en het strand, heeft Kuşadası op het schiereiland Yarimadasi een prachtig natuurpark, waar flora en fauna worden beschermd. Meer dan in Kuşadası vindt u in de omgeving mooie beaches, waarvan ook enkele met fijn korrelig zacht zand. Bij het dorp ligt de ingang van het Dilek Milli Park. Dit op een schiereiland gelegen nationale park geeft een goede indruk van het oorspronkelijke landschap langs de Egeesche Zee. Tegen de hellingen van de 1237 m hoge Dilek Yarimadasi tussen de dennen vindt u o.a. jeneverbesstruiken en olijfbomen. In vroegere tijden heette deze berg “Mykale”. Aan de voet van deze berg lag toen Panionio die aan de zeegod Poseidon was gewijd. Dit was het religieuze middelpunt van de Ionische stedenbond. Dieren die in deze omgeving voorkomen zijn o.a. wilde zwijnen, vossen, dassen, slangen en wolven (zeldzaam). Voor de natuurliefhebber die de zee en het strand wil afwisselen met het wandelen in de mooie natuur is Kuşadası en haar omgeving een schitterende verblijfplaats.

Tips voor Kuşadası
Drie waterpretparken in de directe omgeving; Turkse avond in de Kervansaray; Burchtruenes; Uitstappen in de omgeving: Boottocht naar het Griekse eiland Samos. EPHESE, Ephese is een begrip bij opgravingen. Nergens werd zo goed een oude Romeinse stad gereconstrueerd, dit dankzij de kwaliteit van de opgegraven restanten. Ephese was in de Romeinse periode een van de belangrijkste steden in de regio en dat kan je ook merken. Het heeft ook zijn bekendheid verworven door de tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen. Deze tempel ligt buiten de stad en daarvan blijft er bijna niks meer over. Anders is het met de stad Ephese zelf. Daar zijn er straten, een theater, een kerk, een bibliotheek en nog tientallen andere gebouwen blootgelegd. PAMUKKALE, Wie kent de foto’s niet van de witte kalksteenterrassen gevuld met water. Ze zijn niet allemaal meer toegankelijk maar ze aanschouwen is de verplaatsing zeker waard. Soms zijn er wel nog toeristen toegelaten in een paar terrassen, natuurlijk blootvoets om ze niet te beschadigen.

Kuşadası Tanıtım / Presentation

Mobile version: Enabled